de ring epegemeentehuis van epe
plattegrond van expositieruimte "de ring"

Actuele expositie

(Zesde expositie in 2017)

Expositie van Ank Bos is te zien van 2 november tot en met 22 december 2017

"Van tijdverdrijf naar passie"

Haar hele leven kan Ank het niet laten om op haar eigen creatieve manier bezig te zijn. Na een periode aquarelleren stapt ze over naar werken met textiel. Eerst ontstaan er  een aantal quilts, maar uiteindelijk vindt ze haar weg in het borduren van merklappen en aanverwante lappen naar eigen ontwerp over zeer uiteenlopende onderwerpen.

Een  cursus bij Afke Wullink over het gebruik van andere steken dan alleen kruisjes opent perspectieven. Het blijkt heel inspirerend om daarmee te experimenteren. Iedere steek geeft een eigen nuance en effect. Zo wordt het een sport om voor ieder onderwerp de juiste steek te kiezen. En zodoende een grote variatie aan te brengen.

Als lid van Merkwaardig, vereniging van liefhebbers van merklappen, neemt zij deel aan groepstentoonstellingen over een bepaald thema.  

De Kersttijd is een periode, die om aandacht  vraagt. Er komen een aantal toepassellijke lappen. Uiteraard bestaat haar werk niet alleen uit merklappen. Er is zo veel meer.  Dat kunt u op deze tentoonstellling ook zien.

Het begint altijd met een verhaal over een belevenis of een bepaald thema. Dat gaat een eigen leven leiden in haar gedachten. Op een gegeven  moment kristalliseert een en ander zich uit in een werkbaar idee  en daarna komen de uitwerking en de vormgeving. Eerst wordt er op papier een schetsontwerp getekend. Twee van deze ontwerpen worden op de tentoonstelling getoond. Zij geven een idee van Anks werkwijze.


 

 






klik op een foto voor een vergroting



AB1


AB2


AB3
















Expositieruimte De Ring

© Webdesign: Cor Vreugdenhil

De Ring, Epe